13:45

IBK Lockerud Mariestad F13

Referat: Fristads GoIF F12-14 - IBK Lockerud Mariestad F13

Seriepremiär för året detta i en serie som är en Födda 2008/09 så det kommer bli en tuffare serie än förra året.

Det var iväg mot Fristad ett lag som är ett 08-10 men för dagen så är det 08-09:or. Dom var lite överlag större till växten än oss så det gällde att vara rejäl i varje situation. Uppvärmningen är inte riktigt bra vi slarvar i pass och är inte riktigt påkopplade tyder på att det finns en viss nervositet.

Första perioden är vi klart bättre vi gör många rätt här,vi hjälper varandra och släpper inte till mkt bakåt. Men det tar till mitten av perioden innan vi spräcker deras nolla genom mkt bra passningsspel. Två minuter senare är det dags igen då gör vi 2-0 det känns som vi tar över mer och mer. Men det slutar vid 2-0 efter första perioden med lite mersmak men Fristad är inte ofarliga.

Pratar om att vi behöver vara mer beslutsamma i våra beslut om det rör pass eller skott i andra samt få ner den på djupet lättare inte krångla till det på mittplan.

Andra perioden så är Fristad mkt bättre än oss kommer i anfall efter anfall nu visar vi upp ett bra försvarsspel och täcker ut många skott med klubbor och kropp. Motståndarna är tunga och kommer närmare och närmare ett mål. MEN då tar vi vara på ett mkt bra anfall och sätter 3-0 i sjunde minuten. Efter det så får vi lite mer att säga till om och tar tillbaka intiativet igen. Det dröjer ända till minut 19 innan vi gör 4-0 lägen finns och kanske borde satt några till.., men serien är lång.

Tredje perioden blir mkt ställningskrig och vi byter lite chanser med varandra, Fristad har långt ifrån givit upp och vi behöver helst ett mål till för det ska kännas helt bra. Men vi sätter inte lägena när vi får dom och krånglar till det lite samt på sina håll så tröttnar vi lite. Men HELA laget knyter näven och jobbar stenhårt i slutet. Fristad gör visserligen 4-1 men vår seger är helt odiskutabel.

Nu tar vi veckans träningar och gnuggar vidare jobbar stenhårt hela tiden så löser sig mkt.